Fakültemize İki Farklı Ülkeden Ziyaretler

25-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümüne Azerbaycan Teknik Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Subhan Namazov, Maden Mühendisliği Bölümüne ise Ukrayna’nın Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’nden Dr. Olena Han, Doç. Dr. Nataliia Shevchuk, Doç. Dr. Liubov Haidetska, Viktoriia Vapnichna ve Zhytomyr Politeknik Devlet Üniversitelerinden Dr. Vasyl Mamray, Doç. Dr. Mariia Korbut, Herasymchuk Olena ziyarette bulundular.

Maden Mühendisliği Bölümü ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinde Erasmus+ Eğitim Alma/Verme Hareketliliği kapsamında faaliyetlere katılan misafirlerimiz fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL’i de ziyaret ettiler. Ziyaretlerde ikili iş birliklerinin önemine vurgu yapan taraflar öğrenci değişimi, ortak proje geliştirme ve ortak bilimsel etkinlik yapma gibi konulara değindiler. Azerbaycan Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Namazov fakülte laboratuvarlarımıza yaptığı ziyarette üniversitelerinde mühendislik uygulamalarına yönelik merkezler kurmak istediklerini bu konu da fakültemizle ortaklıklar kurabileceklerini ifade ederken, Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL kendilerine Mühendislik Fakültesinin tüm birimleri ile birlikte destek olabileceklerini belirtti.

Uluslarası İşbirliği ve Ortaklık kapsamında Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL ve Prof. Dr. Oktay ŞAHBAZ Ukrayna Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsüden gelen öğretim üyeleri ve online katılım ile aynı üniversitenin jeomühendislik bölüm başkanı ile online bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda; ortak uluslarası projeler ve seminerler yapılması ile lisans yüksek lisans düzeyinde öğrenci değişimi konularını tartışan taraflar toplantı sonunda somut bir adım atarak Uluslarası İşbirliği ve Ortaklık protokolü imzaladılar.

Ziyaretlerin fakültemizin uluslararasılaşma yolundaki çabalarına önemli katkılar sunduğunu ifade eden Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL ziyaretlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, Cuma