Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Fakültemizi Ziyaret Etti

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Fakültemizi Ziyaret Etti

Fakültemizde akademik ve idari personelimizle buluşan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL’in fakültemizi tanıtan sunumunun ardından yaptığı konuşmada üniversitemizin yönetimine ilişkin temel ilkeleri şöyle sıraladı:

Üniversite olarak ilk görevimiz akademik üretim. Bu alandaki gayretlerimizi artıracağız. İkinci olarak eğitim öğretime katkı sunacağız. Güncel bilgilerle eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bizim öğrencilerimiz artık teknolojiyi iyi kullanıyorlar ve çok donanımlılar. Onların beklentilerini de dikkate alarak eğitim öğretim faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bir diğer önceliğimiz üniversitemiz paydaşlarına katkı sunmaktır. Başta kamu kurumları olmak üzere görev alanımız özelinde aranan akademisyen olacağız. Dördüncü önceliğimiz şehrimizi ve milletimizi aydınlatmaktır. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Bugün bu dört maddeye beşinci bir madde daha eklemek istiyorum. Akademisyenlik ve eğitimci kimliğimiz dışındaki sahip olduğumuz tüm şapkalarımızı üniversite kapısının dışarısında bırakacağız. Tüm çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimize hiç bir ayrım gözetmeden yaklaşacağız.

Konuşmasında iyi bir üniversitenin özelliklerini sıralayan Rektörümüz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

İyi bir üniversite öğrencisine en az bir yabancı dili öğretebilen üniversitedir. İyi üniversitenin tüm sosyal olanakları standartları yakalamalı ve öğrenciler için cazip olmalıdır. Lisans eğitimi kadar lisansüstü eğitimi de güçlü olmalı, çevresine ve dünyaya yönelik çalışmalara öncülük etmelidir.

İyi üniversitenin iyi bir akademik kadrosu olmalıdır. İyi bir akademisyen öğrencisini meslek sahibi yapan, bunun da ötesinde kendi kürsüsünü teslim edeceği öğrencisini yetiştiren akademisyendir.

İyi bir üniversite, dünya çapında akademik çalışmaların yapıldığı yerlerdir. Üniversiteler bulunduğu bölge için cazip bir mekân olmalıdır. Bu çatı altında düzenlenecek etkinliklerin şehirde yaşayan tüm insanlara hitap etmesi gerekir. Ayrıca hocalarımızın saygınlığı şehirdeki herkes tarafından kabul görmeli, tüm personelimiz sosyal hayatındaki kimliğine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi markasını yansıtmalıdır.

İyi üniversite ülkesinin önceliklerine odaklanan üniversitedir. Bir akademisyenin kanaati ülkesinin öncelikleriyle uyuşmasa bile, o akademisyen bu görüş farklılığını akademik olarak ortaya koyar ama bu durumda bile ülkesinin çıkarlarını korur.

Bizim üniversitemiz bu ölçütler özelinde iyi bir üniversite. Mimarisiyle, öğrencisiyle, akademisyeniyle bu yolda olan bir üniversiteyiz. Biz bu imajı güçlendireceğiz. Dünya çapında bir üniversite hedefiyle çalışmalıyız. Kurumsal hedefimiz dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer almak olmalı ve bunu başaracak çalışmaları yapmalıyız. Önümüzdeki dönem itibariyle akademik teşvik alan akademisyen sayımızı yüzde yüze çıkarmayı hedefliyoruz. İdari personelimiz mevzuatın kendilerine verdiği yetki sınırında verebileceği en iyi hizmeti vermeli. Bu sıralar önce Türk öğrencilerle dolmalı, boş kalan sıralara olanaklar dâhilinde gönül coğrafyamızdan ve dünyanın farklı noktalarından eğitim almak isteyen herkes gelebilmeli.

Konuşmaların ardından Rektörümüz akademik ve idari personelimizle tek tek tanışarak çalışma alanları hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2023, Perşembe