Üniversite - Sanayi İşbirliği Protokolü

Üniversite - Sanayi İşbirliği Protokolü

DPÜ ile Kahramanmaraş Kağıt Arasında İş Birliği Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kahramanmaraş Kağıt arasında, Mühendislik Fakültemizin Endüstri Mühendisliği bölümüne kayıtlı öğrencilerin dönem için isteğe bağlı uygulamalı eğitimi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

 

DPÜ ile Kahramanmaraş Kağıt arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Mühendislik Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Gökhan Örçen, İşletme Müdürü Müh. Serhat Aydın ve Üretim Planlama ve Operasyon Müdürü Müh. Çağlar Üngör, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Keçeciler ile Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Derya Deliktaş katıldı.

İmzalanan protokolle belirlenen kontenjan dâhilinde DPÜ Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin Kahramanmaraş Kağıt'ta uygulamalı eğitim yapabilmelerinin önü açılmış oldu. İmzalanan protokol hakkında değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında imzalanan protokollerin hem eğitim hem de ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kızıltoprak, bu gibi iş birliklerinin öğrencilerimizin derslerde gördükleri teorik bilgilerin sektördeki uygulamalarını öğrenebilmelerine katkı sağlayacağını söyledi.

Törenin sonunda Prof. Dr. Kızıltoprak, iş birlikleri ve ziyaretlerinden dolayı Müdür Gökhan Örçen'e ve Kahramanmaraş Kağıt heyetine teşekkür etti.

İmzalanan protokolün ardından Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin'in de katıldığı toplantıda DPÜ Kalite Koordinatörlüğünün Sıfır Atık çalışmaları kapsamında Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Kahramanmaraş Kağıt arasında atıkların sanata dönüşmesi temalı yerleştirme sanatı (enstalasyon) uygulamasıyla üç boyutlu eserler üretimi ve sergi açılması için çalışmalara başlanması kararı alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma