Dumlupınar Üniversitesinde Frigya Staj Konsorsiyumu

Dumlupınar Üniversitesinde Frigya Staj Konsorsiyumu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yürütücülüğünde Afyon Kocatepe, Dokuz Eylül, Eskişehir Osmangazi üniversiteleriyle Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının paydaş olarak yer aldığı ve paydaşlarına yurt dışı hareketliliği sağlayacak olan Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu DPÜ’deki tanıtım toplantısı ile hayata geçti.

DPÜ'de Frigya Staj Konsorsiyumu için tören düzenlendi.

Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu, paydaş kurumların temsilcileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muammer KAYA, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turgay Onargan katıldılar.

İmzalanan sözleşme ile paydaş 4 üniversitenin mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler ve akademik personeller Erasmus+ olanaklarından yararlanabilecek. Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ve Maden Mühendisliği bölümümüz Prof. Dr. Oktay Şahbaz’ın fikirleriyle ortaya çıkan projede fakültemiz akademik personellerinden Dr. Öğr. Üyesi Ersel Göz, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Canıeren, Dr. Öğr. Üyesi Halit Arat, Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen, Arş. Gör. Dr. Mehmet Özdemir, Arş. Gör. Nagihan Yağmur ve Arş. Gör. Mehmet Ali Dursun proje ekibi olarak görev aldılar.

Hareketlilik kapsamında fakültemiz öğrencileri ve akademik personelleri Avrupa’ya gerçekleştirecekleri hareketliliklerle Avrupa’da çevre sağlığı konusundaki uygulamaları proje kapsamında geliştirilecek mobil uygulama ile örneklendirecekler. Geri dönüşümü destekleyen, çevre dostu etkinliklerin gözlenmesi ve geliştirilen mobil uygulamalarla Türkiye'ye uyarlanmasının tema olarak belirlendiği hareketlilikten yararlanan öğrenci ve personelin sıfır karbon emisyonu farkındalığının arttırılması ve Yeşil Mutabakat (Green Deal) deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2023, Salı