Kütahya Dumlupınar Üniversitesi‘nin İlk AB Merkezi Projesi Mühendislik Fakültesi‘nden

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi‘nin İlk AB Merkezi Projesi Mühendislik Fakültesi‘nden

20-24 Kasım 2023 tarihlerinde Avrupa Birliği Yükseköğretim Kurumları için Kapasite Geliştirme (CBHE) Programı’ndan hibe alınan EMINReM (Master Programme in Eco-Mining and Innovative Natural Resources Management) projesinin ilk eğitim ziyareti ve toplantısı Üniversitemiz Maden Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı, Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü araştırmacılarıyla, Kazakistan, Özbekistan ve Ukrayna'daki üniversitelerin Maden Mühendisliği bölümlerinden gelen araştırmacıları bir araya getirdi. Toplantının açılış konuşmalarını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Zhytomyr Politechnic State Üniversitesi Rektörü Prof. Viktor Ievdokymov, DPÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Maden Mühendisliği bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uçar ve proje koordinatörü Prof. Dr. Oktay Şahbaz, gerçekleştirdiler.  Ardından proje koordinatörleri Prof. Dr. Oktay Şahbaz ve Doç. Prof. Vasyl Mamrai ile projede araştırmacı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Enes Zengin, proje kapsamında yürütülen çalışmalara dair detaylı sunumlar gerçekleştirdi.

Açılış programını takiben devam eden toplantılarda ise Prof. Dr. Kaan Erarslan, Prof. Dr. Oktay Şahbaz ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Zengin tarafından, üniversitemizde yürütülen yüksek lisans programları,  VR laboratuvarı uygulamaları ve kalite süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaşırken, Prof. Dr. Cengiz Karagüzel ve Prof. Dr. Ali Uçar Mühendislik Fakültesi ve Maden Mühendisliği bölümlerindeki güncel gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Ukrayna'dan Zhytomyr Politechnic State Üniversitesi Rektörü Prof. Viktor Ievdokymov, Rektör Yardımcısı  Prof. Dymytrii Grytsyshen, Dış İlişkiler Koordinatörü  Assoc. Prof. Vasyl Mamrai ve Maden, İnşaat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Assoc. Prof. Volodymyr Shamrai'ın fakültemize ziyaretinde ise projenin başarıya ulaşması için yol haritasının belirlenmesi ve ileriye dönük proje çalışmaları değerlendirildi.  

 

Mühendislik Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Karagüzel, projenin madencilik alanında ülkemizdeki ilk merkezi proje olmasının önemine vurgu yaptı. Dekanımız, uzun yıllardır gerçekleştirilen çalışmaların neticelerini almaya başladıklarını dile getirerek, madencilik ile başlayan ve devam eden uluslarası proje çalışmalarının tüm fakülteye yayma gayretinde olduklarını ve bu çerçevede de fakülteye staj konsorsiyumları ek hareketlilik hibesi getirdiklerini hatırlattı. Prof. Karagüzel, son yıllarda yapılan atılımla fakültenin bir dijitalleşme merkezi olması için de çalışmaları sürdürdüklerini dile getirerek tüm akademik personelin bilimsel gayretiyle daha büyük başarıların yakalanacağını dile getirdi. 

Toplantılar sürecinde ziyaret edilen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise, Kütahya’nın madenlerle zengin bir yer olması nedeniyle konuyla ilgili yapılan proje çalışmalarının değerine vurgu yaptı. Rektörümüz, bu çalışmaların bilhassa uluslararası ölçekte yapılmasının, merkezi fonlardan ülkemize bütçe getirilmesinin ve Türki Devletler ile ortaklıkların kurulmasının ise ayrıca takdire şayan olduğunu belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2023, Salı