Öğretim Üyelerimiz Uluslararası İşbirlikleri ve Çalışma Ziyaretleri ile Fakültemizin Uluslararasılaşmasına Katkı Sunuyor.

Öğretim Üyelerimiz Uluslararası İşbirlikleri ve Çalışma Ziyaretleri ile Fakültemizin Uluslararasılaşmasına Katkı Sunuyor.

Federal Rural University of Rio De Janeiro (Brezilya) öğretim üyelerinden Dr. Sarah Gonçalves Duarte Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Tübitak 2221 Konuk Veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında 3 aylık çalışma ziyaretinde bulunmaktadır. Dr. Sarah Gonçalves Duarte çalışmalarını Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi S. Duygu DURAK ve Prof. Dr. M. Serkan AKKİRAZ'ın denetiminde fakültemizde gerçekleştirmektedir. Misafir araştırmacımız ve kendisine eşlik eden öğretim üyelerimiz 11 Aralık 2023-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Jeoloji Mühendisliği Bölümümüzde laboratuvar çalışmaları gerçekleştireceklerdir. Ayrıca çalışma ekibi elde edilecek verilerden uluslararası makale üretmek için planalanmalar yapmaktadırlar.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel’i ziyaret eden çalışma ekibi, dekanımız ile uluslararası işbirliklerinin ileriye götürülmesi konusunda fikir alışverisinde bulundu. Yapılan görüşmelerde üniversitemiz ile Federal Rural University of Rio De Janeiro arasında ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik ULMER’e bir ziyaret gerçekleştirilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, Pazartesi