Fakültemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin Tusaş - Lift Up ve TÜBİTAK 2209-a Başarıları

Fakültemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin Tusaş - Lift Up ve TÜBİTAK 2209-a Başarıları

Lisans Öğrencilerimizin TUSAŞ-LIFT UP ve TÜBİTAK 2209-A Başarıları

Fakültemiz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri Erdem Can, Yaprak Kaya, Zeynep Yıldırım akademik danışmanları Telekomünikasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Namdar ile birlikte 2023-24 TUSAŞ-LIFT UP Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programına başvurmuştur. "İnsansız Hava Aracı Sürüleri İçin Optimal Görev Paylaşımı Algoritması ve Ajan Haberleşme Dili Geliştirilmesi” başlıklı LIFT UP projesi için yapılan başvurunun, başlatılması planlanan LIFT UP Projeleri arasında yer almasına karar verilmiştir.

Ayrıca, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Namdar danışmanlığında, "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" kapsamında 2023 yılı 1. dönem çağrısı için iki proje önerisi yapılmış ve bu proje önerilerinin her ikisi de desteklenmeye değer bulunmuştur. TÜBİTAK tarafından açıklanan sonuçlara göre desteklenen projeler ve ekip üyeleri aşağıda sunulmaktadır.

 

Proje 1: İHA ile Derin Öğrenme Yardımlı Kaçak Yapılaşma Tespiti

Proje çalışanları: Emine Aydın, Ezgi KARADUMAN, Mustafa Sait BAŞAK

Proje danışmanı: Doç. Dr. Mustafa Namdar

Proje 2: Otonom İHA Sistemlerinde Güvenli İniş-Kalkış için bir Çözüm Yaklaşımı

Proje çalışanları: Alperen Sarı, Sercan Köse

Proje danışmanı: Doç. Dr. Mustafa Namdar

TUSAŞ-LIFT UP programından ve 2023/1.Dönem TÜBİTAK 2209-A proje başvurularından kabul alan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerimizi ve danışman hocamızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, Çarşamba