Kütahya Game Jam 23

Kütahya Game Jam 23

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu tarafından gerçekleştirilen, organizasyon sorumluluğunu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Nagihan Yağmur’un yaptığı Kütahya’da ikinci kez düzenlenen Kütahya Game Jam 23 etkinliği, çevre illerdeki ‘jammer’ların da katılımıyla 48 saat aralıksız sürdü. “MİTOLOJİ” temasıyla başlatılan oyun geliştirme çalıştayında 200 yarışmacı aynı anda temaya uygun oyun geliştirme gerçekleştirmiştir.

Çalıştay sonucunda; Dijital Oyun kategorisinde 17 takım, Masa Oyunları kategorisinde 4 takım yarışmıştır. Çalıştaya katılan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL ve Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uuygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümran ERÇETİN 48 saatlik maratonda yarışmacılara belirli aralıklarla ziyaretlerde bulunarak bu stresli süreçte yanlarında olduğunu göstermiştir.

Etkinlik alanına katılan 800+ katılımcıyla ve 200 yarışmacıyla geliştirilen oyun projelerindeki kalite ile beklentilerin ötesinde sonuçlanarak organizasyon ekibine daha iyilerini gerçekleştirebilme heyecanını yaşatmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2023, Cuma