Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Uzun Yıllar Görev Yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Işık Gerçekleştirilen Tören ile Emekliliğe Uğurlandı.

Fakültemizin düzenlediği törene Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Kazım UYSAL, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan GÖÇMEZ, Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL, Bölüm Başkanları, Fakültemiz akademik ve idari personeli ile üniversite dışından misafirlerimiz katıldılar.

Açılış konuşmalarında Prof. Dr. İskender IŞIK’ın özgeçmişini sunan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL, fakültemize ve üniversitemize önemli katkılarda bulunan hocamıza emeklilik hayatında sağlık ve esenlikler diledi.

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Kazım UYSAL hayattan hiçbir zaman emekliliğe ayrılmamak gerektiğini, hayatın çalışmakla üretmekle güzel olduğunu vurguladığı konuşmasında Prof. Dr. İskender IŞIK’ın hayalleri olan çalışkan bir hocamız olduğunu belirterek, kendisine ve üniversitemizin bu günlerine gelmesinde emeği olan tüm emekli hocalarımıza sağlıklı ve huzur dolu bir ömür dilemişlerdir.

Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güray KAYA ise bölümlerinin kurucusu olan Prof. Dr. İskender IŞIK’a bölüme katkılarından dolayı teşekkür ettiği konuşmasını hocamıza emeklilik yaşamında huzur ve mutluluk dileyerek tamamlamıştır.

Değerli konuğumuz UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödüllü, Fahri Doktoralı Sayın Hamza ÜSTÜNKAYA ise bu ortamda kendisine konuşma fırsatı sunanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında İskender hocam benim kardeşim arkadaşımdır. Şahsıma ve arkadaşlarıma yol iz izan olmuştur. Allah Ondan razı olsun Kalan ömrü yaşamı sağlıklı sıhhatli şen şakrak olsun dedi.

Fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Tevfik BAYER, Prof Dr. İskender IŞIK’ın üniversitemize geldiğinde bölüm kurduğunu ve aynı bölümden bölüm başkanı olarak emekli olduğunu belirttiği konuşmasında İskender hocanın çalışma disiplinine vurgu yapmıştır. Bir akademisyeninin emekli olmasının söz konusu olmadığını, İskender hocamızın bu dönüm noktasından sonra yeni bir program ile çalışmaya devam edeceğine inandığını belirterek, kendisine başarılar dilemiştir.

Fakültemiz öğretim üyeleri adına konuşan Prof. Dr. Ramazan KÖSE ise konuşmalarında Prof. Dr. İskender IŞIK’ın bir denge insanı olduğunu, problem üretmeyen çözüm üreten bir çalışma anlayışı olduğunu vurgulamıştır. Konuşmasını sevgi dolu ve coşkulu bir insan olan İskender hocamızın bu sevgi ve coşkuyu azaltmayarak kendisine sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir emeklilik yaşamı dileyerek tamamlamıştır.

Hocamızın öğrencileri adına konuşma yapan hocamızın doktorandı Gökhan AKÇA ise Prof. Dr. İskender IŞIK’a akademik ve iş hayatına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etmiştir.

Konuşmaların ardından Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kazım UYSAL, Prof. Dr. İskender IŞIK’a fakültemize yaptığı katkılardan dolayı plaket sunmuştur.

Plaket sunumunu takiben Prof. Dr. İskender IŞIK hocamız konuşmalarını yapmıştır. Konuşmalarına kendisi adına düzenlenen bu törene emeği geçenlere teşekkür ile başlayan Prof. Dr. İskender IŞIK “Üzüntülü değilim aksine çok mutluyum. 42 yıllık memuriyet hayatımın 28 yılı bu kadim şehirde ve bu üniversitede geçti, 1994 yılının Ağustos ayında hemen hemen üniversitemizin kuruluşu diyebileceğimiz bir tarihte başladığım görevi üniversitemizin 30. Kuruluş yıl dönümünde tamamlıyorum. Burada çok güzel dostlar ve arkadaşlar edindim. Dekanımızın az önce de ifade ettiği gibi üniversitemizde birçok görevde bulundum. Hiçbir görevi ben talep etmedim hep görevler bana verildi, benim yapmam istendi, ben de yaptım. İlk geldiğim yıllarda hiçbir şey yoktu bölüm yoktu laboratuvarlar yoktu. Bugün birçok şeye sahibiz. Yine dekanımızın belirttiği üzere yurt dışında doktoramı yaptım karınca kararınca dünyanın birçok ülkesine gelişmiş, gelişmekte olan, geri kalmış ülkesine gittim, gördüm kendi mesleğimle ilgili. İnanın dünyada bizim ülkemiz kadar önemli, dünya dengesini değiştirebilecek ikinci bir ülke yok, uygarlıklar zengini ikinci bir ülke yok, kültür sanat bakımından bu derece zengin ikinci bir ülke yok. Ve bu arada ben iki şeyi âcizane kendim tespit ettim. Bizim insanımızın iki tane sıkıntımız var bir neye sahip olduğumuzu bilmiyoruz ikincisi de günübirlik yaşıyoruz. Artık dijitalleşen dünyada eğitim-öğretimde de eğitim öğretiminde değişmesi ve güncel teknolojik yöntemler ile yapılması ve ona adapte olması kaçınılmaz yani bir büyük insanın dediği gibi “eski hal muhal ya yeni hal ya izmihlal” Allah’a çok hamd ediyorum bana sevdiğim mesleği yaptırdığı için Allah’a çok hamd ediyorum sizler gibi iyi insanlar ile tanıştırdığı ve çalıştırdığı için Allah’a çok hamd ediyorum bana emekliliği nasip ettiği için.  Arkadaşlar eğer hayata yeniden gelsem yine akademisyen olmak isterdim sözlerimin sonuna gelirken burada rahmetli annemi ve babamı rahmetle anıyorum Allah onları cennet mekân eylesin, onların desteği ve duası olmasaydı ben bugün burada olmazdım. Malumunuz olduğu için söylüyorum iki şeyi çok önemli bir işi birde eşi, onun desteği her zaman arkamdaydı çocuklarıma çok teşekkür ediyorum ancak onlar buna katlandı, çocuklarıma zaman ayıramadım bunun her zaman farkındayım. Akademik hayattan kopmayacağım sizlerle irtibatlı olacağım eşime ve çocuklarıma torunlarıma zaman ayıracağım ben sizlere varsa hakkımı helal ediyorum bende sizlerden helallik diliyorum. Sayın Rektörüme ve Dekanıma teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Tören Endüstri Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencimiz Asrın ULUSOY’un kemanı eşliğinde yapılan sohbetler ile tamamlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, Cuma