AB Destekli Strım Projesi Toplantısı Yapıldı

AB Destekli Strım Projesi Toplantısı Yapıldı

27-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Avrupa Birliği Yükseköğretim Kurumları için Kapasite Geliştirme (CBHE) Programı tarafından desteklenen STRIM (AB Komisyonu Merkezi Projesi olan STRIM (Safety Training with Real Immersivity for Mining Madencilik için Sanal ve Artırılmış Gerçeklik ile Güvenlik Eğitimi) Projesi ile ilgili toplantı Angola, Mozambik ve Portekiz'den gelen katılımcılar ile üniversitemizde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında toplantıda üniversitemiz adına koordinatörlük görevini yürüten Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Şahbaz, Mühendislik Fakütesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Sosyoloji bölümü öğretim üyesi ve BAP Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Demirci ile birlikte University of Porto (Portekiz), Instituto Superior Politecnico De Huila (Angola), Agostinho Neto University (Angola), Universidade Eduardo Mondlane (Mozambik) ve Universidade Rovuma (Mozambik) kurumlarından katılımcılar yer aldı.

Proje süreçlerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı kapsamlı toplantıda, şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalar ayrıntılı olarak ele alındı. Katılımcılar tarafından projenin başlangıcından bu yana kaydedilen ilerlemeler değerlendirdi. Bu kapsamda, proje hedeflerine ulaşmak için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu ve gelecekte yapılacak çalışmalar için ayrıntılı bir planlama yapıldı.

Sayın Dekanımız Cengiz KARAGÜZEL’i ziyaret eden misafirlerimiz kendi fakülteleri ve fakültemiz arasında farklı konularda iş birlikleri geliştirmek üzere görüşmelerde bulundular.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2024, Salı