Fakültemizde TÜBİTAK 2209-a/b Bilgilendirme Paneli

Fakültemizde TÜBİTAK 2209-a/b Bilgilendirme Paneli

Fakültemizde TÜBİTAK 2209-A/B Projeleri Destekleme Programı kapsamında öğrencilere bilgi vermek amacıyla panel gerçekleşti.

23 Mayıs 2024 Perşembe günü Fakültemiz Öğretim üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize ve Öğrencilerimize yönelik TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B-Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı hakkında üç ayrı bilgilendirme paneli yapılmıştır. Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamdi Melih SARAOĞLU’nun oturum başkanlığında düzenlenen panellerde Doç. Dr. Mustafa NAMDAR, Doç. Dr. Durmuş ÖZDEMİR, Doç. Dr. Nafiz YAŞAR, Doç. Dr. Derya DELİKTAŞ, Dr. Öğr. Üyesi Kadir VARDAR, Dr. Öğr. Üyesi Evin ŞAHİN SADIK ve Arş. Gör. Dr. İnci UMAKOĞLU panelist olarak yer almıştır.

Panelistler Ar-Ge Değerlendirmeleri, Proje yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar, 2209-A/B-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Tanıtımı ve Araştırma Önerisi Formu Hazırlanması konularında sunum yapmışlardır. Ayrıca, özellikle 2. ve 3. sınıf olmak üzere fakültemizdeki öğrencilere yönelik TÜBİTAK 2209-A/B-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Tanıtımı Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Doç. Dr. Derya DELİKTAŞ, Makine Mühendisliği Bölümü’nde Doç. Dr. Nafiz YAŞAR, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Prof. Dr. Hamdi Melih SARAOĞLU, Doç. Dr. Mustafa NAMDAR, Dr. Öğr. Üyesi Kadir VARDAR, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Doç. Dr. Durmuş ÖZDEMİR, İnşaat Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinde Dr. Öğr. Üyesi Evin ŞAHİN SADIK ve Arş. Gör. Dr. İnci UMAKOĞLU tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

2209 - A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın 2023 / 2. dönem çağrısı kapsamında bu yıl 18, 2209 - B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise 5 projenin destek almaya hak kazanmıştır.

Etkinliğin ardından bir teşekkür mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak hem öğrencileri hem de akademisyenleriyle TÜBİTAK tarafından desteklenen onlarca projenin uygulandığı bir eğitim kurumuyuz. Bu projelere yenilerinin eklenmesi yolunda düzenlenen TÜBİTAK 2209-A/B Bilgilendirme Panelinden dolayı Mühendislik Fakültemize teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2024, Çarşamba