Dpü’de Siber Zirve‘24

Dpü’de Siber Zirve‘24

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-2'de Siber Zirve'24 etkinliği gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-2'de Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Siber Güvenlik Topluluğumuz tarafından düzenlenen etkinliğe Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Başkanı Alparslan Kesici, Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birim Müdürü Duygu Fidancıoğlu, Savunma Sanayi Başkanlığı Siber Güvenlik Danışmanı Murat Uslukılıç, Savunma Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser, Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Mühendislik Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Siber Güvenlik Topluluğu başkanı Furkan ŞAHİN, Siber güvenlik eğitiminin yaygınlaştırılması için çağrıda bulundu. Daha sonra Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Soydan SERTTAŞ, Siber Güvenlik Topluluğunun elde etmiş olduğu başarılardan bahsetti.  Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu ESER, Kütahya’da gerçekleşen Siber Vatan Projesinin detaylarından bahsetti.   Kütahya Tasarım Teknokent Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş ÖZDEMİR Teknokent’te gerçekleşen projeler ve gelecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL siber güvenlik alanında fakültedeki çalışmalardan bahsetti. Prof. Dr. Özer Aydın, siber güvenliğin önemine değinerek bu kadar önemli konukları üniversitemizde ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Başkanı Alpaslan Kesici  DPUSEC topluluğunun Türkiye ve Uluslararası başarılarından dolayı tebrik ederek ülkemiz için siber güvenliğin önemine değindi. Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Birim Müdürü Duygu Fidancıoğlu  ülkemizdeki siber güvenlik yapılanmasının detaylarından bahsederek siber güvenlik alanının önemine vurgu yaptı.SSB Siber Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Danışmanı Murat USLUKILIÇ Ülkemizdeki siber güvenlik ihtiyaçlarına vurgu yaptı. Fatih Kurt alanı olan SOC alanının temel amaç ve görevlerinden bahsetti. İlayda Taşdemir,Siber güvenlikte öncü savunma stratejilerini ve SOC ekibinin rolünü, iş akışlarını ve farklı güvenlik seviyelerini ele aldı; ayrıca mavi takımda kariyer yapmak isteyenler için bir başlangıç rehberi sundu.

  • Siber Diplomasi Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Arda CANPOLAT, 

 

  • Anchor Security Kurucusu Onur AKTAŞ, 

 

  • Gais Security Proje Yöneticisi Hasan MUTLU, Siber Güvenlikte kariyer yolculuğundan bahsederek üniversiteli gençlere tavsiyeler verdi. Hiçbir sistemin yüzde yüz güvenli olmadığına da değinerek siber güvenliğin önemini vurguladı.

 

  • InfinitumIt Yönetici Ortağı Kadir YAPAR, 

 

  • Turkish Technology CTI Takım Lideri Yunus ŞAHİN, Siber Tehdit İstihbaratı sektörü hakkında tecrübe ve bilgilerini anlattı.

 

  • Turkish Technology Kıdemli Sızma Testi Uzmanı Muhammed Bilal KAN, sızma testi detaylarını, kırmızı takım operasyonunu ve metotlarını anlatarak genel kırmızı takım serüvenden bahsetti.

 

  • Cyberwise Red Team Takım Lideri Faruk ÜNAL, 

 

  • Aras Kargo Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı Fatih KURT,

 

  • Ve Adeo şirketinden Siber Güvenlik Analisti İlayda TAŞDEMİR  Siber güvenlikte öncü savunma stratejilerini ve SOC ekibinin rolünü, iş akışlarını ve farklı güvenlik seviyelerini ele aldı; ayrıca mavi takımda kariyer yapmak isteyenler için bir başlangıç rehberi sundu

 

Konferans aralarında öğrenciler katılan önemli konuşmacılar ile sohbet etme fırsatı yakaladılar. Fuaye alanındaki birçok çeşit ikram, hediyeler ve oyun masaları katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Siber güvenlik alanında yapılan bilgilendirici sunumların ardından Topluluk Danışman hocası Arş. Gör. Emine DENİZ kapanış konuşmasında değerli konuklara, başta etkinlik koordinatörü Tuğfe ARDIHAN, topluluk başkan yardımcısı Ali Umut SORAN ve tüm DPUSEC üyelerine tek tek teşekkür etti. Etkinliğin başından sonuna kadar Radyo Dumlupınar konuklar, topluluk başkanı Furkan ŞAHİN ve topluluk başkan yardımcısı Ali Umut Soran ile röportaj gerçekleştirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2024, Çarşamba