Dekanımız ve Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz’ Den Balıkesir İvrindi Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Dekanımız ve Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz’ Den Balıkesir İvrindi Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Madencilikte Arama Kurtarmanın Standartlaştırılması ve Dijitalleştirilmesi (DigiRescueMe) başlıklı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin yaygınlaştırılması kapsamında proje yararlanıcısı kurum (Nurettin Çarmıklı Madencilik MATAL) tarafından düzenlenen toplantıya Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, proje koordinatörü Prof. Dr. Oktay Şahbaz ve projede araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Hakan Aykul katıldılar. Toplantıya ayrıca İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel, MTA Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürü Özgür ÖZGÜÇ, Fakültemiz mezunu Bigadiç Bor İşletme Müdürü Mesut AK, TÜMAD, ESAN, CVK, MEB AKUB, Tüprag, Türkiye Varlık Fonu, Clariant, Kartaş Madencilik, sektörünün öncü firmaları ve öğrenciler katıldı. Madencilikte Arama Kurtarma yöntemlerinin ve eğitimlerinin yoğun bir şekilde tartışıldığı toplantılar oldukça verimli geçti. Toplantılar sonunda fakültemizin de organizasyonu içinde yer alacağı Madencilikte Arama Kurtarmanın Standartlaştırılması konulu bir çalıştayın Şubat 2024 içinde düzenlenmesine karar verildi.

Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel proje toplantıları dışında,  Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Madencilik ve Çevre” konulu ders verdi. Öğrencilerin ilgi ile dinlediği dersin sonunda dekanımız öğrencilerin kariyerlerine yönelik planlamalar konusunda da tavsiyelerde bulundu. 

Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı olarak proje etkinliğe ve okuluna bizi davet eden Okul Müdürü Ali Uslu’ya mesai arkadaşlarına ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2023, Salı