Fakültemizde Akademik Teşvik Ödül, Akademik Yükseltme ve TÜBİTAK 2209-a/b Teşekkür Belgesi Takdim Törenleri Yapıldı

Fakültemizde Akademik Teşvik Ödül, Akademik Yükseltme ve TÜBİTAK 2209-A/B Teşekkür Belgesi Takdim Törenleri

Üniversitemizin Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2023 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, Üniversitemizde akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimiz ile akademik yükseltme hakkı kazanan öğretim üyelerimiz ve TÜBİTAK 2209-A/B programlarında desteklenen projelerde danışmanlık yapan akademisyenlerimiz için gerçekleştirilen törenimiz 14 Mayıs 2024 Salı günü saat 11.00’de fakültemiz fuaye alanında düzenlendi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer AYDIN, Prof. Dr. Mustafa Arif ÖZGÜR ve Prof. Dr. Ayhan KAHRAMAN, Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL, Dekan yardımcılarımız, bölüm başkanlarımız, bölüm başkan yardımcıları ile akademik personelimiz katıldı.

Fakültemiz Akademik Teşvik Ödülleri Töreni’nde başarılı akademisyenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür belgeleri ile TÜBİTAK 2209-A/B programlarında desteklenen projelerde danışmanlık yapan akademisyenlerimize teşekkür belgeleri takdim edilirken Akademik kadro alan öğretim üyelerimize de cübbeleri giydirildi.

Törenlerde ilk sözü alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL, akademik teşvik alan ve akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyelerini tebrik ettikten sonra şunları söyledi:

“2023 yılında fakültemizde 77 adet uluslararası hakemli dergilerde makale yayınlanmıştır. Bunun 47 adeti SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış nitelikli yayındır. Ayrıca, 32 adet ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış yayın ile 60 adet ulusal-uluslarası sempozyumlarda sunulmuş bildiri yine fakültemiz öğretim elemanlarınca üretilmiştir. Diğer taraftan fakültemiz öğretim elemanları 2023 yılında 32 adet proje ile yaklaşık 6,5 milyon TL +385 bin Euro’luk (toplam 20 milyon TL) bütçeyi ulusal ve uluslararası fonlardan sağlamıştır. Saymış olduğum bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde emeği olan akademisyenlerimizden 50’si 2023 Akademik Teşvik döneminde akademik teşvik almaya hak kazanmıştır. Bu sayının fakültemizde görev yapan toplam öğretim elemanına oranı %36,23 tür.  Bir önceki döneme göre fakültemizde akademik teşvik alanların oranı %35 artarken, ortalama teşvik puanı 39,23’ten 41,07’ye yükselmiştir. Akademik teşvik alan hocalarımızı tebrik ediyorum.

Fakültemiz proje odaklı bir fakültedir. Öğrencilerini yönlendiren, onlara proje kültürünü aşılayan danışmanlarımız ile TEKNOFEST gibi teknoloji yarışlarında birincilikler kazanırken, TÜBİTAK’ın öğrenci odaklı proje programlarından geçtiğimiz yıl 17 proje desteği sağladık. Bu alanda üniversitemizin açık ara en fazla proje desteği sağlayan fakültesi olduk. TÜBİTAK 2209 A ve 2209 B programlarından destek alan hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşması sonrasında söz alan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, akademik teşvik komisyonumuzun yaptığı değerlendirmede başarılı olan akademisyenlerimize teşekkür etti ve gelecek yıl daha çok akademisyenimizin akademik teşvik alacağına inandığını ifade etti. DPÜ'nün bir hedefinin de uluslararası sıralamalarda daha üst sıralara çıkmak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kızıltoprak, üniversitemizin akademisyenlerine bu yolda her türlü desteği vermeyi sürdüreceğini söyledi.

BAŞARILI AKADEMİSYENLERİMİZE TEŞEKKÜR BELGESİ

Mühendislik Fakültemizden 50 akademisyenimize akademik teşvik başvurularında elde ettikleri başarıdan dolayı teşekkür belgesi sunuldu. Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan KÖSE, Akademik Teşvik Ödülü kapsamında Fakültemizde en yüksek puanı alarak birinci olmuştur. Fakültemizde 15 Profesör, 14 Doçent, 17 Doktor Öğretim Üyesi ile 4 Araştırma Görevlisi ödül almaya hak kazanmıştır. Fakültemiz adına kendilerini tebrik ediyoruz.

AKADEMİK TEŞVİK ÖDÜLÜ ALAN AKADEMİSYENLERİMİZ (YÜKSEK PUAN BAZLI LİSTE)

Ramazan KÖSE

Celal YAŞAR

Serdar ÖZYÖN

Ümran ERÇETİN

Tören, 2023-2024 döneminde atama-yükseltme alan öğretim üyelerimize cübbe giydirme töreni ile devam etmiştir. Doçentlik kadrosuna yükseltilen İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Abdullah DEMİR ile Doç. Dr. Evren SEYREK, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya DELİKTAŞ ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Durmuş ÖZDEMİR ile Doç. Dr. Gürcan YAVUZ hocalarımıza cübbeleri Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK tarafından giydirilmiştir. Ayrıca, Doktor Öğretim Üyesi Kadrosuna atanan Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Melih CANLIDİNÇ, Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖZDEMİR ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre YAĞAN’a cübbeleri Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL tarafından giydirilmiştir

Tören Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve Tübitak 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında, projeleri desteklenmeye hak kazanan Fakültemiz Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer AYDIN tarafından verilmiştir.

2023 Yılı TÜBİTAK 2209-A Kapsamında Desteklenen Projelerde Danışmanlık Yapan Akademisyenlerimiz

Prof. Dr. Hamdi Melih SARAOĞLU

Doç. Dr. Durmuş ÖZDEMİR

Doç. Dr. Mustafa NAMDAR

Doç. Dr. Nafiz YAŞAR

Dr. Öğr. Üyesi Kadir VARDAR

Dr. Öğr. Üyesi Evin ŞAHİN SADIK

Arş. Gör. Dr. İnci UMAKOĞLU

2023 Yılı TÜBİTAK 2209-B Kapsamında Desteklenen Projelerde Danışmanlık Yapan Akademisyenlerimiz

Doç. Dr. Derya DELİKTAŞ

Doç. Dr. Mustafa NAMDAR

Ayrıca Başarılı sunumundan dolayı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Aybüke ÜNLÜ'ye Dekanlık Yönetimi olarak teşekkür ederiz.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona ermiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2024, Cuma