Fakültemiz Öğrencilerinden Oluşan Aspire Ekibi Apsiyon Proptech Hackathon‘da Şampiyon Oldu!

Fakültemiz Öğrencilerinden Oluşan Aspire Ekibi Apsiyon Proptech Hackathon‘da Şampiyon Oldu!

11 – 28 Temmuz 2024 tarihleri arasında, apartman, site ve tesis yönetim yazılımı Apsiyon’un, Coderspace’le birlikte düzenlediği, Türkiye'nin ilk Proptech Hackathon’u olan “Apsiyon Proptech Hackathon” yarışmasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz; Mert Yıldırım, Emin İlkay Şeki, Mert Şahin ve Arda Nar, Aspire Ekibi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin 85 farklı üniversitesinden başvuran 220 takım arasından seçilen 57 yarışmacı takım arasına girmeyi başaran Aspire Ekibi, yapılan ön değerlendirmeler sonucunda 11 finalist takım arasında yer alarak İstanbul'da düzenlenen final sunumuna katılmaya hak kazandı.

2 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve Proptech alanında apartman, site yönetimlerinin ve daire sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak fikirlerin yarıştığı bu final sunumunda Aspire Ekibi, geliştirdikleri "Apsiyon Kâşif" projesiyle büyük bir başarı gösterdi. Değerli jüri üyeleri; Apsiyon CEO'su Kudret Türk, Apsiyon CPO'su Erkan Doğan, Apsiyon CTO'su Meriç Akdamar, Entrepreneur, Advisor, NED, Purpose Officer Mete Varas ve Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş'in değerlendirmeleri sonucunda, Aspire Ekibi Apsiyon Proptech Hackathonu'nu şampiyon olarak tamamladı.

Öğrencilerimiz, elde ettikleri başarı sonrası DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen ile birlikte Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel’i ziyaret etti.

Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, öğrencilerimizi tebrik ederek, elde ettikleri bu önemli başarının hem üniversitemiz hem de fakültemiz için gurur verici olduğunu ifade etti. Öğrencilerin gayretli çalışmaları ve yenilikçi projeleriyle gelecekte de büyük başarılara imza atacaklarına olan inancını dile getirerek, bu tür yarışmaların öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeleri ve teknolojik gelişmelere katkı sağlamaları açısından büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Dekanımız, öğrencilerimize başarı belgelerini takdim ederek, projeleriyle üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettikleri için duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2024, Cuma