Üniversitemizin Kuruluşunun 30. Yılına Gelen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Fakültemiz Bölümlerinde Ayrı Ayrı Kutlandı.

08 Haziran 2022 tarihinde Bölümler bazında düzenlenen Mezuniyet Törenlerine Fakültemiz Dekanı Prof. Dr Cengiz KARAGÜZEL, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ümran ERÇETİN, Dr. Öğr. Üyesi Durmuş ÖZDEMİR, Bölüm Başkanları, öğretim elemanları veliler ve öğrenciler katıldı.

Törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, bölüm başkanları, mezun öğrenciler ve dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL’in konuşmaları ile devam etti. Törenler tüm bölümlerde benzer şekilde mezuniyet belgelerinin teslimi, ilgili mühendislik odalarının rozet taktimin ardından mühendislik yemini ile son buldu.

Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL yapmış oldukları konuşmasında akademisyenlere, öğrenci velilerine ve mezunlara seslenerek;

Değerli Akademisyen arkadaşlarım, Çok kıymetli velilerimiz ve sevgili çiçeği burnunda genç mezunlarımız;

Bugün çok karmaşık duygular içinde olduğunuzu biliyorum. Bir taraftan mühendislik eğitimini başarıyla tamamlamanın sevincini ve hüznünü yaşayan, bir taraftan yeni bir başlangıcın heyecanını yaşıyorsunuz. Heyecanınızı ve tutkunuzu asla kaybetmeyin, insan ilişkilerine önem verin, aktif, esnek ve öğrenmeye açık olun. Mütevazı ve yardımsever olun. Risk almaktan ve başarısız olmaktan korkmayın. Başarısızlıklar size tecrübe olarak dönecektir. Değerli Meslektaşım, mühendislik eğitiminizde teorik ve pratik bilgilerle donatıldınız. Bu öğrendiklerinizi iş ortamına taşıyıp orada kullanabilen arkadaşlarım iyi mühendisler olacaklarından emin olsunlar.

Bizleri unutmayınız. Her zaman danışıp fikir alabileceğiniz hocalarınız bu çatının altında olacaklar. Üniversiteniz ve fakültenizle bağınızı koparmayınız. Mezun portalımıza üye olunuz. Sizden sonra gelecek arkadaşlarınıza ışık olmaya devam ediniz.

Sevgili velilerimiz;

Yeni meslektaşlarımızla ne kadar gurur duysanız azdır. Özveri ile yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz evlatlarınız hayatlarındaki en mutlu günlerinden birini yaşıyor. Sizlerin bu törendeki yeriniz ve katkınız bizler için çok değerli. Siz değerli anne ve babaları canı gönülden kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Öğretim Elemanlarımız;

Bugünün mimarı sizlersiniz. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve üniversitemiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize bilgi vermekle kalmadınız, onlara sorumluluk almayı, paylaşmayı, ekip olmayı ve bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görevlerini öğrettiniz. Ve onlara yaşamları boyu örnek alacakları model oldunuz.

Sevgili mezunlarımız;

Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tebrik ediyor, sağlık, esenlik ve başarı dolu bir ömür diliyorum.

Yolunuz Açık Olsun…

Diyerek sözlerini tamamladı.

Fakültede gerçekleştirilen törenlerin ardından fakültemiz akademisyenleri, velilerimiz ve mezun öğrencilerimiz aynı gün 16:00’da Rektörlük önünde düzenlenen tüm birimlerin katıldığı törene katılım sağladılar.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2022, Cuma