Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliğine Seçildi

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu  (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Mühendislik Araştırma Destek Grubu (MAG) Danışma Kurulu’na Üye olarak seçildi.

TÜBİTAK bünyesinde uzun süredir danışman, hakem, izleyici, panelist gibi benzeri görevler üstelenen Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, TÜBİTAK Başkanlığı tarafından bu önemli göreve seçilmiş olmasının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yurdakul, Türkiye’nin öngördüğü 2023 hedeflerine ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna ulaşmak için Ülkemiz kaynaklarının en doğru projelere aktarılmasında ve en verimli şekilde kullanılmasında önemli bir sorumluluk üstleneceğini kaydetti.

Dekanımız Prof. Dr. Cengiz KARAGÜZEL, TÜBİTAK Başkanlığı’nca Öğretim Üyemizin TÜBİTAK-ARDEB-MAG Danışma Kurulu’na Üye olarak seçilmesi sebebiyle kendisini tebrik ederek; Prof. Dr. Hilmi Yurdakul’un yeni görevinin, Fakültemize, Üniversitemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2022, Salı