Sayın Prof. Dr. Ahmet Aydın İçin Fakültemizde Emeklilik Töreni Düzenlendi

Törende Rektör Yardıcımız Sayın Prof.Dr. Kaan ERARSLAN yaptığı konuşmada, bugüne kadar Üniversitemize yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Prof.Dr. Ahmet AYDIN'a teşekkür etti.

Sayın Prof.Dr. Ahmet AYDIN için düzenlenen emeklilik töreninde Dekanımız Sayın Prof.Dr. İsmail Göktay EDİZ,  aşağıdaki konuşmayı yaparak iyi dilek ve temennilerde bulundu

Sayın Rektör Yardımcılarım, Üniversitemizin ve Fakültemizin kıymetli mensupları, saygıdeğer misafirler, hepiniz hoş geldiniz.

Bugün çok kıymetli bir hocamızın emeklilik töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Malum, bu tür toplantıları çok sık yapmıyoruz; Fakültemizde bu 3. törenimiz.  Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce sayın hocamız Prof.Dr. Mehmet Bayer ve Prof.Dr. Yaşar Kibici için de benzer törenler yapmış idik.

Bu törenler bizler açısından son derece önemli çünkü kurumsal kimliğimizi, değerlerimizi ortaya koyuyor. Bir diğer özelliği de tıpkı mezuniyet törenlerinde olduğu gibi bizleri biraz hüzünlendiriyor.  Ama hayatın içinde var olan ve bir gün hepimizin yaşayacağı emeklilik töreninin, hüzünden ziyade güzel anıların paylaşıldığı bir tören olması gerekir.

Ben konuşmama Sayın hocamız Prof.Dr. Ahmet Aydın’ın Üniversitemizdeki hizmetlerini ve katkılarını kısaca anlatarak başlamamak istiyorum. Sizlerin de bildiği gibi Prof.Dr. Ahmet Aydın hocamız KDPÜ’ne 1995 yılında intisap etti ve kendisinin ilk görevi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı idi.  Daha sonra sırasıyla Üniversitemizde Rektör Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevlerini sürdürdü.  Son olarak ta Fakültemiz Maden Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yaptı. Tabi burada sayamadığım veya hatırlayamadığım birçok değerli hizmetleri ve katkıları da olmuştur. İdari hizmetlerinin yanı sıra,  yetiştirdiği birçok lisans mezunları ve çok sayıda lisansüstü öğrencileri ve bilim insanları da olmuştur.  Kendisinin Maden Mühendisliği Bölümünde asistan olduktan sonra bugün profesör unvanını kazanmış öğrencilerinin de olduğunu bilmekteyiz. Dolayısıyla biz tüm bu hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Emeklilik esasen biz akademisyenler için akademik hayattan veya aktif hayattan kopuşu ifade etmiyor. Sadece personel statüsündeki bir değişikliği ifade ediyor.  Kurumumuzdan emekli olan hocalarımızın kurumumuzla ilişkilerinin devamı, onların bilgi ve tecrübelerinden hala istifade edebilmek son derece önemli. Zira onlar bizim için akil insanlardır ve kapılarımız kendilerine her zaman açık olacaktır. Zaten buna ait örneklerimizin olduğunu biliyorsunuz.

Emeklilik bir anlamda ilkokuldan başlayan ve bu günlere kadar devam eden bir mücadelenin sonunda, önemli bir şeyi hak etmek anlamına geliyor.  Eğitimin zorlu süreçleri yanı sıra, sabırla belirli aşamaları geçmek, öğretim üyeliğinin etik değerlerini muhafaza etmek, her zaman fedakâr ve hoşgörülü olmak; bunlar kolay şeyler değil.  Sonuçta bu zorlu süreçleri başarılı ve onurlu bir şekilde tamamlayabilmek, herhalde kişinin kendisi ve ailesi için son derece gurur verici olmalı.

Ben bu süreci başarılı ve onurlu bir şekilde tamamlayan sayın hocamız Prof.Dr. Ahmet Aydın’a ve başta saygıdeğer eşi olmak üzere tüm ailesine ve sevenlerine tebriklerimi iletiyor; bundan sonraki yaşamında kendisine sevdikleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Bu duygularla katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Fakültemize ve Üniversitemize yaptığı katkılar nedeniyle Sayın Prof.Dr.Ahmet AYDIN'a, Üniversitemizin altın anahtarı, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, Perşembe