Geleceğin Otomobili Geleceğin Mühendislerine Tanıtıldı

Kütahya’mızın en köklü okulu olan Kütahya Lisesi öğrencileri Fakültemizi ve Duscart elektromobil araç ekibini ziyaret ettiler. Duscart elektromobil ekibi geleceğin mühendislerine arabanın yapım aşamalarını teknik detayları ile anlattılar. Burada kullandıkları malzemeleri, tedarik yöntemlerini ve bunları ne şekilde bir araya getirdikleri konusunda bilgi verdiler. Başarının çalışma ve gayret ile sağlandığını ve ortaya yeni ürünlerin ancak bu şekilde çıkabileceğinin altını çizdiler. Daha sonra Duscart ekibi mühendis adayı öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Kurulduğu tarihten beri başarılara imza atan Kütahya Lisesi öğrencilerine Fakültemiz hocalarının da ilgisi büyüktü.

Öğrencilere Duscart ekibinin ürettiği aracın bir verimlilik yarışı için hazırlandığı ve birinci olmayı hedeflediklerini anlattılar. Ayrıca TÜBİTAK tarafından düzenlenen  yarışlar hakkında öğrencilere bilgi verildi ve en kısa sürede bu arkadaşları aramızda görmek konusunda temennilerde bulunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, Salı