Dumlupınar Üniversitesi Okul Öncesi Öğrenciler İçin Seramik Atölye Çalışmaları Sergilendi

Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi girişimcilik ofislerinde 4-7 yaş grubu öğrenciler için Seramik Atölye çalışmalarında yapılan eserler Dekanlık Fuaye Alanında sergilendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Şan fakülte projelerinin hayata geçmesine yönelik konuşmasında şunları söyledi: " Bugün çok değişik bir etkinlikle karşı karşıyayız. Mühendislik Fakültesi projeleri oluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi mühendislik fakültesi çalışanlarının çocuklarından 4-7 yaş arası bir model. Bu projede mezunlarımızdan Ebru Bağcı bizi cesaretlendirdi. Danışmanlık yaptı ve hatta ilk dersi de verdi.6 hafta süren eğitim verdik. El melekelerini geliştirdiler, tasarladılar sonrada seramik çamuruyla şekillendirdiler. Akabinde ürünler fırında pişti sonra öğrencilerimiz onları boyadılar. Girişimcilik ofislerinde yer alan fotoğraf stüdyosundaki öğrenci Mert arkadaşımız öğrencilere eğitim verdi. Öğrenciler seramikten yaptıkları çalışmaları fotoğrafladılar" dedi.

Eğitimlerin devam ettiğini anlatan Prof.Dr.Osman Şan bu çocuklarımız için bilgisayar kursu başlattık. O kursuda tamamladılar. Buradaki hedefin öğrencilere temel bilgisayar eğitimi vermek olduğunu söyledi.

Fakültemizde bu yaştaki çocukların eğitim almasının önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, "Kendilerinin şekillenmeye muhtaç olduğu çocukların doğamız olan çamurdan şekillendirdikleri ürünleri gördük. DPÜ koleji ile birlikte çocuk üniversitesi kurmayı düşünüyoruz. Okullar kapandıktan sonra 2-3 haftalık paket programlar tasarlıyoruz. Kampüsün imkanlarından faydalanmaları sağlanacak. Tenis kortları, yüzme havuzları ve laboratuvarları öğrencilere açmayı düşünüyoruz" dedi.

Prof.Dr.Remzi Gören, yapılan bu aktiviteler ile üniversitemizin marka değerini arttırmış olacağız. Şu anda oraya doğru gidiyoruz diyerek sözlerini tamamladılar.

Bugünkü bu sergide emeği geçen Ebru Bağcı, "Seramik denilince akla sanat geliyor. Ama seramik bir eğitim biçimidir. Çocukların oyun hamurları yerine seramik çamurları ile tanışmalarını uygun görüyoruz. Çünkü bu çalışmada 3 boyutlu düşünmeyi öğreniyorlar, bakış açılarını değiştiriyorlar ve çoklu algı yönergeleri gelişiyor" dedi.

Daha sonra sergiye katılan miniklere Prof.Dr.Remzi Gören tarafından Katılım Sertifikaları verildi. Serginin gezilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile etkinlik devam etti.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, Pazartesi