Mühendislik Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Fakültemizde kaliteli bir eğitim sürecinin ardından öğrenciler mezun oldu. Törene katılım yoğundu. Öğrencilerin aileleri bu mutlu günlerinde çocuklarını yalnız bırakmadılar. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Osman ŞAN konuşmasında şunları söyledi: "Her son bir başlangıçtır; bugün öğrenciliğin sonu, iş hayatının da başlangıcı. Anneler babalar; bugüne kadar evlatlarınızın hep yanında oldunuz, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız, sizleri kutluyorum. Eminim ki bundan sonra da hep onların yanında olacaksınız. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim; bizler de onların yanında olacağız. Biz gençlerimizi geleceğe, iş hayatına iyi hazırladığımıza inanıyoruz. Bizde onların ailesi olduk. Mutlulukla söylüyorum “Mühendislik Fakültesi” hızla büyüyen bir ailedir.Üniversiteler gençlerin meslek kazandıkları, iletişimi, motivasyonu, kurumsal kimliği doyasıya yaşadıkları yerlerdir. Üniversiteli olmak ve onu başarmak bahtiyarlığına ulaştınız, sizleri kutluyorum. Dumlupınar üniversitesi yeni bir vizyon ile gençlerin eğitimini ele aldı ve onları derslerinin yanı sıra uygulamalı çalışmalarla da donattı.Bölgesindeki sanayi kuruluşlarıyla yakın çalışmalar içerisinde oldular. Gençlerimiz yalnızca teorik bilgileri değil mesleklerinin ince detaylarını da öğrenme ve tanıma fırsatı buldular. Biz geçlerimizi girişimci, analitik düşünen ve problem çözen bireyler olarak hayata hazırladık. Biz onları geleceğin iş adamları, ülkemizin bilim ve teknolojide kurmayları, teknik olduğu kadar sosyal alanın da mimarları olarak yetiştirdik. Bu duygularla geçlerimizin mezuniyetlerini kutluyorum. Bugünlerin hepinize ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bu güzel insanları saygıyla selamlıyorum."

Mezun öğrenciler adına söz alan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yeliz HACIOĞLU konuşmasında: "Sayın Dekanım, Sayın Protokol Konuklarımız, Saygıdeğer Hocalarım, Çok Kıymetli Ailelerimiz ve Sevgili Arkadaşlar Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2015-2016 mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Mühendislik Fakültesi mezunları adına sizlere hitap etmekten büyük bir onur duyduğumu belirtmek isterim.

Mühendislik öğrencisi olmanın bazı zorlukları vardır. Bu zorlu süreçte ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerekir. Ama bu sürecin daha öncesinden bahsetmek gerekirse; zorlu bir yarıştan geçip üniversiteyi kazanırsınız. Ardından daha meşakkatli bu maratonu soluksuz koşarak,  uykusuz sınav geceleri eşliğinde sonlandırırsınız. Mezun olmanın verdiği sevinç, mühendisliğin omuzlardaki yüküyle birleşirken, aslında her son gibi bunun da heyecanlı bir başlangıç olduğunu bilirsiniz. Esas mücadele hepimiz için mezuniyetten sonra başlayacaktır. Tam bu noktada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum : ‘’Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’’.

Saygı değer hocalarım;

Bize özsaygımızı hatırlatan, özgüvenimizi yeniden inşa eden kısaca bizi biz yapan sizlere de teşekkürü bir borç biliriz. Biz, siz değerli öğretim üyelerinden yalnızca akademik disiplini, analitik düşünmeyi ve eleştirel düşünceyi öğrenmedik; biz, hoşgörüyü, ezber bozma pratiğini, fikri hür, vicdanı hür bireyler olmayı da sizlerden öğrendik.

Fedakâr Annelerimiz ve Babalarımız,

Bu gün yaşadığınız haklı gururu az çok tahmin edebiliyorum. Çocuklarınızın, vatanımıza ışık tutacak genç beyinler olarak, mezun oluşunu izlemek üzere buradasınız. Sizler, bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiniz ve bugün görüyorsunuz ki emeklerinizle filizlenen tohumlar meyvelerini vermeye başladı.

Bize güveniniz! Çünkü biz dünyanın neresinde hangi işi yapıyorsak yapalım, hangi akademik çalışmaların içinde bulunursak bulunalım her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmanın gururunu ve yüksek sorumluluğunu taşıyor olacağız.

Sevgili arkadaşlarım;

Dört senedir içinde bulunduğumuz Dumlupınar Üniversitesi Ailesi'nden bugün mezun oluyoruz. Unutmayalım ki her son bir başlangıçtır. Bizler de üniversite hayatımızın son adımlarını atarken iş hayatına da ilk adımlarımızı atıyoruz.Mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatta başarılar diliyorum. Mühendis olmanın sorumluluğunun farkında; ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için faydalı işler yapan ve en önemlisi gelecek nesillere örnek teşkil eden mühendisler olacağımızı ümit ediyorum.

Lisans hayatımız boyunca bizi bir nakış gibi işleyen değerli öğretim üyelerine, hiçbir zahmetten kaçınmayıp bizi bu günlere getiren fedakâr anne ve babalarımıza, bu gün burada olup bizim bu mutluluğumuza tanıklık eden herkese Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2015-2016 dönemi mezunları adına teşekkür eder saygılar sunarım."Daha sonra hep birlikte mezuniyet pastası kesildi.

Fakültemiz bünyesinde düzenlenen bilimsel ve sosyal etkinliklerin, sunulan muazzam imkânların ve verilen kaliteli eğitimin ardından öğrenciler çok sevdikleri Fakültemizden mezun oldular. Mezuniyet törenlerinde, dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler, hep birlikte kep atma heyecanını yaşadılar. Törenlerin ardından gelen konuklara Mezuniyet Pilavı ikram edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, Cuma