Mühendislik Fakültemizde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer’e Emeklilik Töreni Düzenlendi

Rektör Yardımcımız ve Mühendislik Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer için emeklilik töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuklara, Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer’in Mühendislik Fakültesinde geçen yılları  fotoğraflarla anlatıldı.

Törende konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Şan şunları söyledi: “Prof. Dr.Mehmet Tevfik Bayer, Üniversitemizin kuruluşundan bu yana fakültemizde öğrenci yetiştirmiştir, aynı zamanda bölüm başkanlığından Rektör vekilliğine kadar bütün idari kadrolarda görev almıştır. Halen hem hocalığı, hem bölüm başkanlığı hem de Rektör Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Ben kendisinden bugüne kadar hiç yoruldum dediğini duymadım, şu konudan eminim; hocamızın yoruldum dediğini duyan da yoktur. Ben kendisinin çalışma azmini hep örnek aldım. Şunu da açıklıkla söyleyebilirim kendisi Fakültemizin, hatta Üniversitemizin kurumsal hafızasıdır.

Mühendislik Fakültesi yirmi yıla aşkın bir süre içerisinde mezun öğrencileri, çalışanlarıyla büyük bir aile oldu. Büyük aile olmanın temeli; ailenin yetiştirdiği bilgelere sahip olmaktır. Bu büyük DPÜ ailesinin büyük bilgelere ihtiyacı olacak. Prof. Dr.Mehmet Tevfik Bayer de bugünden itibaren bizim bilgemiz olacak. Bilgelik anlamında bizlere yol göstermeye devam edecek. Köklü fakülte, köklü üniversite olmak için çok sayıda üniversitemize hizmetleri olan bilgelere ihtiyacımız var.

Benim dekanlık görevim yanı sıra bir görevim daha var. Üniversitemizin Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Biriminde çalışıyorum. Sosyal alanda görev yapmış hocalarımızı emeklilik sonrası yönetim biriminde danışma kuruluna alıyoruz. Mehmet Hocam Engelli Biriminin Yöneticiliğini yapmıştır. Öğrenci topluluklarından sorumlu olmuştur. Dolayısıyla projelerimizin doğal danışmanıdır. Sosyal Sorumluluk Projeleri sitesinden Mehmet Hocamızı danışman olarak ilan ettik. Hayırlı olsun diyoruz. Mehmet Hocama hayatının bu yeni döneminde mutluluk diliyorum, sağlık diliyorum, sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer’e günün anısına plaket, Üniversitemizin Sosyal Sorumluluk Projeleri ürünü olan Kalevani kase takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, Salı