Sigarayı Bırak, İki Yıl Spor Yap, Sağlıklı Bir Vücut Kazan

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak sağlık okuryazarlığı kapsamında yürütülen eğitim ve konferanslar kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından merak edilen sigara konusu, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mesut Karaca tarafından karşılıklı söyleşi şeklinde öğrencilere anlatıldı.

Konferansa Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Bilindiği üzere uzun yıllardır  Sağlık Bakanlığımız tarafından sigara ve yasaklar konusunda çok yol kat edilmiş ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir.

Dr. Mesut Karaca öğrencilere verdiği bilgilerde sigara içen ve içmeye devam eden birisinin eninde sonunda sigaraya bağlı bir hastalığa maruz kalacağını belirtti.

Karaca sunumda; “ Maalesef alışkanlık süresi 11-12 yaşlara kadar inen ve bir özenti ile başlayan, içinde binlerce zararlı madde belirlenmiş sigaranın mutlak suretle bırakılması gerekmektedir. İnsan sağlığı açısından ne kadar zararlı madde var ise sigarada bulunmaktadır. Bunlar böcek zehirleri dahil, temizlik malzemelerinde kullanılan maddelere kadar sayılabilmektedir. Normalde bir insana kendisine zarar verecek herhangi bir maddeyi kullandırmanız mümkün değildir. Fakat sigara ile bu zehirler vücudumuza kolaylıkla  girmekte ve bağımlılık yapmaktadır. Ayrıca sigara ile hem kendimize,  hem de farkında olmadan sevdiklerimize zarar vermekteyiz. Sağlık Bakanlığımız  sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza için "Alo 171" telefon hattı ile danışmanlık hizmeti vermektedir. Ayrıca hastanelerimizde "sigarayı bıraktırma poliklinikleri" mevcuttur.

Sağlığımız için; sigarayı bırakmalı, spor yapmalı böylece sağlıklı ve kaliteli bir yaşama merhaba demeliyiz” dedi.

Karşılıklı soru ve cevaplar ile geçen söyleşide öğrenciler ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Şan tarafından çok güzel bir slogan ortaya çıktı. "Sigarayı bırak, spor yap, sağlıklı bir vücut kazan".

Son Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, Salı