Fakültemizde Sosyal Seçmeli Derslerin Etkinlikleri Devam Ediyor

Kurumsal Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Projelerini Sundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Enver AKDEMİR ve Sosyolog Tuğba UZUNCA'nın katıldığı programda İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlar ve bu kuruluşlarda sunulan hizmetler ile geleceğin sosyal politikaların tasarımında Endüstri Mühendisliği Bölümünün yeri ve önemi anlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tanıtım filmi ile başlayan programda:Sosyolog Tuğba UZUNCA şunları söyledi: “Sağlıklı Birey Sağlıklı Aileyi, Sağlıklı Ailede Sağlıklı Toplumu Oluşturur” sloganıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz olarak alanında yetişmiş uzman kadromuzla ilimizde dezavantajlı gruplara yönelik hizmetler sunmaktayız, çarebulucu hizmetler noktasında Bakanlığımızın sunduğu imkanlar dahilinde engelli yaşlı,kadın,erkek ve çocuklara yönelik birtakım tedbirlerle onların daha mutlu ve huzurlu olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri noktasında gayret etmekteyiz. Ancak çarebulucu hizmetlerden çok koruyucu ve önleyici hizmetler daha fazla önem arz etmektedir. Bu da ancak Sosyal Sorumluluk bilinciyle topluma duyarlılığı olan siz gençlerimizin yeni projeleri ve yeni fikirleriyle mümkün olacaktır" dedi.

Sosyal Çalışmacı Enver AKDEMİR yaptığı sunumlarda bir ülkenin kalkınabilmesi için hem sayısal hemde sosyal alanlarda uzmanlaşmış insanlara ihtiyaç vardır.Sosyal yardımlar noktasında Bakanlığımız büyük bir kesime hizmet sunmaktadır. Bu hizmetler sunulurken teknik anlamda alt yapı çok önemlidir. Mühendislik Bölümü öğrencilerine sosyal politikaların tasarımında büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Endüstri Mühendisliği Bölümü kapsamı ve alanı geniş olan bir bölüm ve bu alanda kazanılmış deneyimler sosyal politikaların şekillenmesine çok önemli. Ben şahsım olarak bu alanda yetişmiş öğrencilerimizin Bakanlığımız çalışmalarına ışık tutacağını konularında bilgiler verdi.

Sosyal Çalışmacı Enver AKDEMİR ve Sosyolog Tuğba UZUNCA  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce tasarlanmış olan Aile  Eğitim Programı Projesini tanıtarak  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak  Aileleri ihtiyaç duydukları alanlarda bilgilendirdiklerini tüm ülkede olduğu gibi ilimiz Kütahya'dada bu eğitimleri yaygınlaştırarak toplumu aileye dair yaşam pratikleri noktasında bilinçlendirmeyi hedeflediklerini ifade ederek Kurumsal Sosyal Sorumluluk dersine davet edilmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerini davet eden Prof.Dr.OsmanŞAN’a teşekkür ettiler.

Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, Perşembe