Fakültemizde “Gençlerimizle Sağlıklı Geleceğe” Projesi Kapsamında Etkinlikler Devam Ediyor

“Gençlerimizle Sağlıklı Geleceğe” projesi Kütahya Kamu Hastaneler Birliği Mühendislik Fakültesi iş birliği şeklinde yürütülmektedir. Geçen yılda başlayan proje her ay bir konferans gerçekleştirerek gençlerimizin hastalıklar, teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında bilinçlendirilmesini sağlamaktadır.

Proje kapsamında gerçekleştirilen konferanslarda “Temel Yaşam Desteği ile Hayat Kurtarma”, “Sık Görülen Deri Hastalıklarının Tanısı ve Tedavileri”, “Dengeli Beslenme ile Sağlıklı Yaşamın Tarifi” hakkında bilgi sahibi olunması sağlanmıştır. Projenin bu ayki etkinliği  “Sağlık Okuryazarlığı: Akılcı ilaç kullanımı” konulu olmuştur. Öğrenci ve personelimizin katılımıyla gerçekleşen konferansa ilgi büyüktü.

Konferansta Uzm. Dr. Mesut KARACA her insanın zaman zaman ilaç kullanmak durumunda kalabileceğini bunu bilinçli kullanmasının tedavi edici aksi halde hastalığı arttırıcı hatta yeni hastalıklara yol açıcı hale dönüşebileceğine dikkat çekti. Sayın Karaca konuşmasını şu şekilde sürdürdü “Kişinin okuma ve yazma becerisi,okuma-yazma biliyor olması sağlık okuryazarı olmak anlamına gelmemektedir. Sağlık okuryazarlığı temel olarak sadece okuma ve yazma becerisi ile sınırlı kalmamakta; dinleme, konuşma ve kavramsal bilgiyi de içermektedir. Kişi bu becerilerini hasta olduğu durumlarda da sürdürebilmeli, yapamıyorsa hekime veya güveneceği kişilere bu süreci bırakmalıdır. İlaç kullanımında doz aşımı, ilacı yarıda kesme, kolay ulaşılabilir yerlerde bırakma, kapsüldeki ilacı kırma, çiğneme, bitki tarzı ilaçları masum görme gibi hatalar karşımıza sıklıkla çıkmakta ve maalesef sonuçları son derece olumsuz olmaktadır.”

Her konferansta bir ay sonraki etkinliğin konusu da belirlenmektedir. Gelecek etkinlik sigara ve gençlerimizin yaşam kalitesi konulu olacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, Çarşamba