Tarihçe ve Genel Bilgiler

1992 yılında kurulan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümleri ile öğretime başlamış; sonraki yıllarda Seramik, Elektrik-Elektronik ve Maden Mühendisliği bölümlerine öğrenci alınmıştır. Fakülte ilk mezunlarını 1997 yılında vermiştir. Fakültemizde 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Endüstri Mühendisliği Bölümü, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında ise Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrenci almaya başlamıştır. Seramik Mühendisliği Bölümü 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümüne dönüştürülmüştür.

Fakültede tüm bölümlerin, uygulama dersleri ile araştırma faaliyetleri için donanımlı laboratuvarları bulunmaktadır. Bölüm laboratuvarları dışında Üniversitemizin “İleri Teknoloji Merkezi-İLTEM” bünyesinde bulunan tüm cihazlar Fakültemizin özellikle Lisansüstü öğrencileri tarafından ortak olarak kullanılabilmektedir.  Fakültemizde toplam 5700 m2’lik 8 adet laboratuvar ve çini-seramik üretimi atölye binası hizmet vermektedir. Mühendislik Fakültesi, Dekanlık Bloğu dışında 4 adet eğitim bloklarından oluşmaktadır:

A Blokta, Makina ve Endüstri Mühendisliği bölümlerine ait amfi, derslik ve öğretim elemanları odaları yer almakta olup, blokta 4 amfi, 10 derslik, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 CAD-CAM laboratuvarı, 1 Yöneylem Araştırması laboratuvarı bulunmaktadır.

B Blokta, Maden ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerine ait amfi, derslik ve öğretim elemanları odaları yer almakta olup, bu blokta 14 derslik, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 3 Jeoloji Laboratuvarı bulunmaktadır.

C Blokta, Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerine ait amfi, derslik ve öğretim elemanları odaları yer almakta olup, bu blokta 4 amfi, 9 derslik, 1 Bilgisayar Laboratuvarı ve 2 Elektrik-Elektronik Laboratuvarı bulunmaktadır.

D Blokta, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği bölümlerine ait amfi, derslik ve öğretim elemanları odaları yer almakta olup, bu blokta 4 amfi, 15 derslik bulunmaktadır.

Fakülte bünyesinde kantin ve kırtasiye hizmetlerini karşılamak üzere gelişmiş imkânlar bulunmaktadır. Fakültemiz kendine has mimari tarzı ve doğal güzellikleri olan Evliya Çelebi Kampüsünde yer almaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, Salı