Proje 2016/4

   

KURUMSAL AKLA YAZILIM DESTEĞİ

Bu proje kurumların ortak akıl kullanım ve karar verme süreçlerinde internet ve mobilteknolojilerinin katkısını artırma çabasıdır. Kurumların fikir değerlendirme, geliştirme, gereklilik belirleme, gerekliliklere uygun iş planı oluşturma süreçlerinde ortak aklın kullanılmasını kolaylaştırmak, süreçleri görünür ve kontrolü basit hale getirmek bu çabanın ulaşılması gereken sonuçlarıdır.

Bu projenin seçilme sebepleri hali hazırda kurumların bahsi geçen süreçlerde çağın gerisinde yöntemler kullandığı, kullanılan bu yöntemlerin zaman, finans yükü oluşturduğu ve bu yöntemlerin sürecin beklenen çıktılarını istenen kalitede ve istenen verimlilikte sağlayamadığı gözlemidir.

 

SORUMLULUK

Bu uygulama ile hedef kuruma kolektif bir şekilde fikir geliştirme ve sorun çözme yeteneği kazandırmak, kurumun insan kaynaklarını bilgi yönetimi konusunda olabildiğince verimli kullanmasını ve buna engel oluşturan mekan, zaman, erişim sorunlarının önüne geçmesini sağlamak amaçlanmıştır.

 

Hedef kurumun çalışma kültürü üzerinde olumlu etki oluşturmak, geriye dönük değerlendirme ve teşhiste başarılı olunan ve sıkıntı yaşanan noktaları tespit etmek, çalışanların daha büyük kısmının sürece katılabilmesini sağlayarak kurum motivasyonuna olumlu katkı sağlamak ise alt amaçlarıdır.

 

KAPSAM

Bu amacı gerçekleştirmek için öncelik olarak mobil uygulamalar üzerinden kullanıcının erişim sağlayacağı sürecin sorun tespiti, çözüm önerisi, çözüm önerisi değerlendirme, gereklilik tespiti, gereklilik tespiti değerlendirme, iş planı oluşturma aşamalarından oluşan bir süreç ve bu sürecin gerçekleştirileceği bir web uygulaması geliştirilecektir.

 

FAYDA

Kurum Kazanımları

-Kurumların hızlı ve güvenilir bir şekilde çözüme ulaşabileceği ortam sağlanmaktadır.

-Kurumların; sorunları, çalışanlara ulaştırmak için toplantılar yapmasına gerek kalmamaktadır. Bu da yapılması gereken diğer işler için zaman kazanılmasını sağlayacaktır.

 

Çalışan Kazanımları

Çalışanlar nerde, ne zaman isterlerse uygulamadan kurumun taleplerine ulaşabilmektedir. Kurum yöneticilerinin çalışanların verimliliklerini yakından gözlemleyebilmesi sağlanır. Bundan dolayı da çalışanların kendilerini kanıtlama fırsatı olacaktır. Çalışanın sorumluluğunun net olarak belirtilmesinden dolayı çalışan üzerindeki belirsizlik ortadan kalkacaktır.

 

Doç.Dr. Doğan AYDIN ProjeYürütücüsü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Son Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, Cumartesi