Hakkımızda

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1992 yılında kurulmuş olup, şu anda 9 farklı Bölümde eğitim öğretime devam etmektedir. Fakültemizdeki bölümler; İnşaat, Makine, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Maden, Metalürji ve Malzeme, Endüstri, Jeoloji ve Yazılım Mühendislikleridir.

Bölümlerimiz Bologna Sürecine uygun eğitim müfredatını Avrupa Kredi Transfer Sistemi kapsamında sunmaktadır. Fakültemizde öğrencilerimize bölgesel sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte mühendislik altyapısı, araştırma ve proje hazırlama yetenekleri kazandıran ve onların iletişim becerilerini artıran bir eğitim-öğretim verilmektedir. Fakültemiz yeterli laboratuvar, derslik ve sosyal alan altyapısına sahip olup uluslararası anlaşmalar kapsamında çok sayıda öğrenci ve personel hareketliliğine imkân sağlamaktadır. Ayrıca fakültemizde “çift ana dal” ve “yan dal” yapma imkânları bulunmakta olup, başarılı öğrencilerimiz aynı anda iki farklı bölüm diploması alabilmektedirler.

Fakültemiz bölgemizde yürüttüğü birçok sanayi ve kamu destekli proje ile Ülkemizin ve Bölgemizin mühendislik problemlerine çözüm bulmakta, yayınları ve düzenlediği bilimsel toplantıları ile bilim hayatına önemli katkılar sağlamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, Pazartesi